Stichting Phuntsok Chö Ling

Phuntsok Chö Ling is opgericht door de Tibetaanse leraar Lama Jigmé Namgyal. Al zijn activiteiten en verdiensten worden opgedragen aan de herinnering aan zijn leraar Khenpo Jigmé Phuntsok Rinpoche. De naam Phuntsok Chö Ling is aan het centrum geschonken door Kyabjé Trulshik Rinpoche, de in 2011 overleden leraar van Z.H. de Dalai Lama.

Het Tibetaans boeddhisme heeft een unieke visie op het welzijn en geluk van mensen. Onder leiding van Lama Jigmé willen wij een brug slaan tussen een eeuwenoude vredescultuur van wijsheid en mededogen en de westerse manier van leven. Lama Jigmé verbindt zijn diepgaande kennis aan onze realiteit en opvattingen en maakt de Tibetaanse wijsheid daardoor toegankelijk voor iedereen ongeacht religie, leeftijd of achtergrond.

Welzijn van anderen

Phuntsok Chö Ling stelt zich in dienst van het welzijn van anderen. Wij proberen een bijdrage te leveren aan het creëren van een vreedzame samenleving. Dat begint bij de studenten: door meditatie, studie en het volgen van onderricht ontwikkelen zij persoonlijke vaardigheden en zijn zij in staat om voor zichzelf harmonie, balans en innerlijke tevredenheid te creëren. In de hoop dat zij hierdoor ook vrede scheppen voor hun omgeving.

Kernwaarden van ons centrum zijn: harmonie, gelijkmoedigheid, openheid en verbinding. Deze kernwaarden blijven niet slechts goede intenties, maar worden daadwerkelijk en daadkrachtig in de praktijk gebracht, in woord en actie.

Onze naam

ཕུན་   ཚོགས་ ཆོས་ གླིང་།

phün tsok chö  ling

phün = ཕུན་(ཕུན་སུམ་) = all the favourable conditions (gunstige voorwaarden)

tsok = ཚོགས་ = Complete having

chö = ཆོས་ = Dharma

ling = གླིང་ = Place = Holy place = island